Hae tästä blogista

maanantai 16. helmikuuta 2015

Ceavccageađge/Mortensnes

Ceavccageađge sijaitsee Varangerinvuonon pohjukasta noin 20 km Vadsøn suuntaan ks. kartta linkistä https://goo.gl/maps/hs1NN. Aluetta on esitetty maailmanperintökohteeksi, mutta toistaiseksi se on Norjan Finnmarkin alueen kulttuuriperintökohde.Ceavccageađge, norjaksi Mortensnes, on merisamelaisten historiallinen asuinpaikka. Asutus on jatkunut alueella katkeamattomana noin 10 000 vuoden ajan nykypäiviin saakka.Alueelta löytyy mm. merkkejä kivikautisesta asutuksesta sekä saamelaisten pyhiä paikkoja ja hautoja. Itse alue on hyvin laaja ja maisemaltaan vaikuttava. Alueella on kohteita esitteleviä infotauluja - myös suomeksi.
 

 Kalanmaksakivi ja kiveä ympäröivä jatulintarha.
Ceavccageađgea esitellään Varangerinvuonon pohjukassa sijaitsevassa museossa. Erityisesti museo esittelee muinaismuistoalueelta kaivettua esineistöä sekä saamelaisten uskontoa, mytologiaa ja suhdetta luontoon. Alueelle on opastus museolta, ja lippuja myydään muinaismuistoalueella sijaitsevasta lippumyymälästä.


Asuinpainanne.
Ceavccageađge on avoinna kesäisin 10 - 18 (kesäkuusta - elokuuhun) ja talvikaudella arkipäivisin 10.00 - 15.00. Tarkista aukioloajat netistä.

Raportoi JR

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti