Hae tästä blogista

perjantai 27. maaliskuuta 2015

Schleswig

Hedebystä ja ympäristöstä on löydetty varsin runsaasti esineistöä, jota oli laajemmin esillä Schleswig-Holsteinin osavaltion historiallisessa museossa Gottorpin linnassa.Osoitteessa Schlossinsel 1 toimivaan museoon oli hyvä opastus ainakin Hedebyn suunnalta, eikä välimatkaakaan ollut kuin muutama kilometri. Ikävä kyllä museon kokoelmat olivat niin laajat, että niihin kunnolla tutustumiseen olisi pitänyt varata aikaa koko päivä. Pyörähdimme museossa Hedebyn jälkeen, ja ehdimme ennen museon sulkeutumista juosta läpi vain eniten kiinnostavan arkeologisen osaston ja piipahtaa sivurakennuksessa, joka oli omistettu Nydamin suolöydöille eli parille ajanlaskun alusta peräisin olevalle veneelle.

Museon edessä sijaitsi iso parkkipaikka, jonka keskellä olevassa rakennuksessa sijaitsi lipunmyynti. Samasta paikasta sai vuokrata audioguiden eli laitteen, josta pystyi kuuntelemaan tietoja museon kohteista ainakin saksaksi ja englanniksi. Laitteesta joutui pulittamaan muutaman euron, ja lisäksi lipunmyyntiin oli jätettävä esimerkiksi passi tai ajokortti pantiksi.


Kuvassa muutamia vitriinejä, joissa on esillä arkeologisissa kaivauksissa kaivettua esineistöä. Aivan kateeksi kävi saksalaisia, sillä esineitä oli valtavasti.
Kivitalttoja ja kirveitä.


Museossa esiteltiin muutamissa vitriineissä myös suoruumita, jotka olivat säilyneet hämmästyttävän hyvin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti